logo more je zivo

“More je živo -edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora” kojeg provode članovi Društva za ekološka istraživanja Paks, uz odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

24. svibnja 2016. g. učenici 1. 6. 7. i 8. razreda naše škole pristupili su  natjecanju.

Učenici 1. Razreda pod vodstvom učiteljice Danijele Radić  likovno su se izražavali na temu “Pješčana dna i život u i na njima” s obvezom da u svoj rad uključe organizme koji zaista žive u i na pješčanim dnima u Jadranskom moru.  Na natječaj je stiglo petstotinjak radova iz 40-tak škola diljem lijepe naše a nagrađeni radovi ( odabarani od strane komisije koju su činili akademski slikari, studenti umjetničke akademije i biolozi) izloženi su na Biološkom odsjeku zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Učenici viših razreda (5. do 8. razred)pristupili su testiranju putem elektronskog sustava MoD (http://mod.srce.hr/), a provjeravalo se znanje redovnog školskog gradiva za svaki razred posebno i priručnika “Edukacija djece u Hrvatskoj o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora”. Sudjelovalo   je preko 600 učenika iz 50-tak osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Nagrađena učenica u kategoriji provjere znanja je učenica 8.razreda naše škole , Ela Juras, sa osvojenim 1. mjestom na državnoj razini natjecanja .

Svečana dodjela nagrada održala se 31.svibnja  2016. na  u vjećnici biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakultetu u Zagrebu. Svečane nagrade uručile su : dr. sc. Maja Novosel ujedno i voditeljica projekta uz predstavnicu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. sc. Natašu Bauer , profesora na PMF-u prof. dr. sc. Gorana Kovačića, te mr. sc. Natašu Kletečki predstavnicu AZOO.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju,  ujedno čestitke učenici 8.razreda  Eli Juras i njenoj mentorici Ani Lovrić na ostvarenom uspjehu!

 

more je zivo 1 more je zivo 2