OBILJEŽEN DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Prigodnim programom u atriju škole, u utorak 11. listopada, obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za zemaljske plodove. Program su pripremile učiteljice razredne nastave, zatim vjeroučitelj i učitelj hrvatskoga jezika, a pregršt krušnih proizvoda i ostalih peciva koje su u školu donijeli učenici zajedno s njihovim roditeljima bili su izloženi u prizemlju škole.

Okupljene učenike, njihove učitelje i pristigle posjetitelje pozdravio je vjeroučitelj Jadran Bašić koji je na početku uputio prigodnu riječ. “Danas se na poseban način želimo približiti kruhu, želimo osjetiti njegovu snagu, približiti se tome daru Boga živoga. Okupljeni oko kruha želimo izreći našu ljudsku i kršćansku zahvalnost”, poručio je vjeroučitelj.

U programu koji je vodila učenica Kamilla Kalmar nastupio je mali zbor, zatim članovi dramske skupine te brojni učenici s pisanim radovima. Prije zajedničkoga blagovanja kruha i krušnih proizvoda blagoslovnu molitvu izrekao je postirski župnik don Jure Martinić. Predsjednici razrednih odjela pristupili su stolu, preuzeli komadić kruha iz ruku svećenika i podijelili ga s ostalim učenicima. (J. B.)